27 November, 2008

Hospital & Birthday...

Terblank nak buat entry hari nie...hehehe... just a simple one je....

Smlm jenguk adik Farah, Wawa di Hospital... alhamdulilah, masa ku mula2 sampai uncle dah sibuk dgn borang and ubat2 yg perlu di bawa keluar..Wawa keluar wad ptg semalam jugak setelah 3 hari 3 mlm di wad.... Kalau last week Farah masuk wad aku x sempat nak jenguk, tp kali nie bila terjadi lagi, x puas hati kalau x jenguk melawat...akhirnya lepas kerja smlm, pecut terus menghala ke Hospital Glenagles, Ampang. Sempat2 la borak2 dlm bilik wad sementara nak tunggu waktu keluar.... Dekwan dtg kemudian join sekali... penuh bilik Wawa dgn kaum keluarga nya... Farah pun ada... lega sikit bila tgk keadaan Farah yg baru keluar wad jugak last week 2 dah kembali ceria..dah nakal mengenakan adik2nya.... bila tgk dia ketawa smlm hilang stress ku satu hari di ofis...hehehe.... siap perli2 aku lagi, dia masuk wad x nak pun melawat..adik dia masuk wad ramai orang dtg....ala-ala2 dik..dgn wawa pun nak jeles... x sesuaiii...hehehe...
Hari nie Birthday guys yg aku admire di sekolah dulu, tapi kini dah jadi antara kenalan lelaki yg rapat dgn ku.... HAPPY BIRTHDAY 5-ruz.... Walaupun awk x kan jumpa blog nie..just nak wish All The Best to you......

daaaaaaaaaa... ;p

25 November, 2008

Boring yg amat...

wuaaaaaaaaaaa...boringnya lately.... hehehe... 3-4 hari ni x tulis entry...bukan x de xtvt tapi just x de yg exciting sgt...hehehe... jumaat hingga ahad, parent ku datang rumah ku...untuk menjemput saudara mara and kawan2 umi and ayah ku sekitar KL ke kenduri ku... secara x langsung aku dah jadi driver bermula malam jumaat tu lagi.....adeii... ahad tghhari parentsku pulang, aku pusing2 di Ampang Point, niat di hati nak buat rawatan resdung, tapi tempat tu tutup pulak. alih2 aku just2 pusing dlm tu sendirian...dah agak2 boring aku pulang.... otw balik singgah rumah Nad, hantar kad...singgah pasaraya nak beli lauk utk di masak makan malam..... ermmmm balik lepak2... tiba2 aku serang sakit dada sampai mlm..... sapu ubat terus aku zzzzzz....


Isnin kerjaaaaaaaaaaaa....wahh sungguh memboringkan...hehehe... separuh hari di ofis..separuh hari lagi aku ada IT training.... agak menarik gak training ni...at least boleh aku tinggal kan meja ku skejap...hehehe.... ajak2 member2 lepak Dagang Avenue mlm td...errmm ada sambutan... Dior pun boleh join, cuma Rain & Emy x dapat join.... masih dalam suasana busy.... sengaja ku ajak lepak, nk bg kad sebenarnya... cz susah nak bat appoinment di lain hari dgn jadual masing2 tgh padat nie....hehehe... ingat nak jumpa Farah sekali... calling2...dia di Kedah balik kg rupanya.... terus balik Kg lepas show di Perak last weekends... berehat sekejap... bagus la... yg paling mengembirakan aku, bila dapat news dari uncle yg mengatakan kemungkinan rakaman Farah ke Combodia di tunda dlm bulan Januari ke Februari sekali lagi mungkin akan kena pada tarikh Birthday dia....so FFC and Fadam FC yg nk buat program beter do something....hehehe... bad news utk club tapi good news padaku..hehehe.... (walaupun actually takut gak pihak pengurusan 'isi'kan jadual yg masih kosong nie... ) adeii tawakal je....


mlm tadi having fun jugak la.... sakit perut dgn dengan gelagat member2 lain, gelak x habis2, hehe.... Fiza boleh pulak terextra blur..... hahaha..... Dior dah pandai berborak... dah boleh masuk dan cepat tangkap maksud ayat2 kitaorang.... semua isu kitorang balun..... seronok mlm tadi....thanks ya and luv u all.... ;p


thanks dior for the cd.. ;)
k lah, bos dah masuk la... duk pusing2 ni... kita sambung next xtvt yaa... daaaa... ;)

21 November, 2008

Pengorbanan Cinta

ermm x de idea nak tulis entry apa hari nie.... boring tahap gaban... sampai dah x mampu nak pikir apa2...hehehe... cuma aku teringat satu kisah di tv mlm tadi yg menceritakan maksud cinta...

"Kata orang CINTA itu di ibaratkan sebuah PERNGORBANAN. Berkorban demi menjaga hati dan kehidupan orang lain. Tetapi harus di ingatkan.... jangan sampai hati sendiri menderita..."

Betul ke kata2 nie???.... renung2kan lah...

kita jumpa next week... byee....

20 November, 2008

Sungai Wang and AFGAN

19hb Nov 2008

hellooo yehaaa..... special entry for Afgan... yg paling menariknya aku x kenal pun sapa Afgan nie... cuma lately paper2 Malaysia ada mention pasal kehadiran beliau di Malaysia...and kebanyakan artikel2nya tidak pernah ku baca habis.

Mlm seblm hari kejadian, aku sms member2 lain ajak lepak Old Town borak2 kosong saje nak menghilangkan stress sejak akhir2 nie... tapi kebayakan jawapan yg ku terima, diaorang dah full shedule, biasalah buat temujanji awal sehari nie, payah sikit... and pagi nie di ofis, si zeti duk bakar line ajak join dia dgn emy pg Sg Wang tgk Afgan.... masalahanya aku x kenal pun sapa Afgan nie..... tp memandangkan aku memang perlukan udara luar, so aku decide ikut depa pada tepat jam 6.30pm...boleh gitu??... show start kul 7.45pm.... wuaaa very the lawak kkk.... hehehe... sorry angah Yus, x de plan awal k.... jangan marah alang, marah zeti...hahaha..... So terus mandi salin baju cz kerja hari ni pakai kurung, so rasanya terlalu ayu utk terus pg dgn baju kerja. hehehe.... jam 7pm aku suruh adik lelaki ku hantar ke stesen LRT, cz malas nak drive, lagipun zeti dah janji nak hantar pulang..... Jumpa Dekwan di bawah rumah ku cz dia nak hantar digital kamera yg di pinjam dari Angah Yus kepada ku....so rezeki ku mlm tu jugak cz ada kamera sendiri di tangan....hehehe... rezekiii.... cuma Wan, battery x charge yek??...hampeh x leh record Afgan nyanyi...(bukan akak nak yek, Kak Yus yg request...hehehe..).

Ok lah tu, sampai di LRT Hang Tuah dlm area pukul 7.20pm.... jalan kaki dari stesen ke Sg Wang.... lama jugak rasanya x berjalan2 sorang kat area bukit bintang....secara tak langsung, blh jugak lihat suasana mlm di KL ni.... (dah mula tahap merepek nie...hehehe) sampai di Sg Wang, usha2 kedai kasut jap sementara tunggu ketibaan Zeti & Emy. Pergi top-up hp kejap.... lepas tu baru lah jumpa Emy & Zeti...pergi solat maghrib kejap.... sampai2 semula di lobi, Afgan dah mula nyanyi.... sorry aku x tahu tajuk 1st lagu nie, biasalah x kenal... but i admit, yang dia punya suara yg merdu...sedap bagi ketegori suara budak lelaki yang baru berusia 18 tahun (zeti ckp.... so anak ikan ok, hehehe) ....no wonder la dia hit skrg kat Indo & Malaysia..... cuma still muka kanak2 lagi, cute dgn lesung pipi di kedua2 belah pipinya.... dia perform ada la dlm 3-4 lagu jugak.... lepas tu buat sessi autograf.... sanggup zeti dgn Emy beratur panjang.... bengang yek dgn karenah2 fans yg x paham bahasa....sabar je lah ya korang....hehehe... aku kat bawah stage sekadar pusing2 area situ lepas tu kol Angah Yus bg panas line... member bengang gila...hehehe.... peaceee ;p

Budak 2 orang yg beratur ni dah meroyan sampai balik...sampaikan dah masuk kereta otw nak exit pun boleh lupa nak bayar autopay parking.... x ke haru namanya nie.... adeiii..... oleh kerana diorang ckp diorang x center lagi, so kami decide utk lepak kat kedai Old Town Yap Kwan Seng.... ramai nya orang kat siniiii... aduhhhh.... ist time lepak sini...besar gak kawasannya...happening.... sambung2 cit cat-cit cat.... overall sampai rumah dah jam 11mlm.... just nice for a nite outting. Thank Zeti cz hasut akak join...hehehe.. Thank korang berdua sudi layan akak mlm tadi....hehehe...

The Stage- sorry Afgan, I did not notice u before..hehehe thanks to Zeti cz introduce you to me..

Afgan - Perform

2 orang budak teruja tgh beratur utk sign autograf..hehe.. ;p

khusyuk zeti nie..fokus..jgn x fokus...hehehe...;p peace....

**credit2 pic to kamera Yus...hehe ;p

19 November, 2008

Lirik Lamunan Terhenti - Aris Ariwatan

Entah kenapa sejak kebelakangan lagu nie sering ku dengar semula di corong2 radio... sesekali mengimpau kenangan lalu... pergi tanpa khabar berita..email ditamatkan, telefon tidak berbalas...alamat tidak dapat di kesan... hilang di bawa arus angin semasaa....


Lirik Lamunan Terhenti - Aris Ariwatan

Entah mengapakah hatiku bergetaran
Bila bertemu lagi oh! kekasih lama
Ku cuba selindungkan api keresahan
Namun perasaan ini berapi di dalam

Ku kira angkau sudah melupakan
Kerna itulah engkau nampak tenang
Lainlah aku walau ketika ini
Masih membara ingatanku terhadapmu

Ku singkap kenangan dulu
Sewaktu kasih berputik
Kugenggam erat tanganmu
Kau tunduk sembunyikan wajah
Namun dapat aku meneka hatimu
Sehati denganku

Lalu kau mendongak berbalas renungan
Dan dengan perlahan tangan kau lepaskan
Kau pun berlalu dalam kepekatan malam
Tinggal aku seorang

Terhenti lamunan bila ku dikejutkan
Engkau dipimpin pergi oleh seseorang
Dalam keterpaksaan kau melangkah kaki (pergi)
Namun sempat jua kau menoleh ku disini

**(Teringin utk awak hadir di majlis persandingan saya, tapi saya tahu tu perkara yg paling mustahil sekali...... Awak, apa2 pun yg berlaku, saya doakan awak bahagia x kira apa jua yg awak lakukan dan di mana pun awak berada.... terima kasih atas segalanya... )

18 November, 2008

Dia buat Lagiiii!!!!!!!!

ermmm.... aku rasa aku dah elakkan dari utk bergaduh pd Ahad lepas...and yes is it.... aku x bergaduh.... berjaya harungi hari Ahad tu tanpa pertengkaran.... tapi aku ingat dah setle rupa2nya...aku bergaduh hari isnin pulak... with a same reason.... my future mother in law buat hal lagi... whatt aaaa??..... dah bg tau awal2 dgn tunang ku, cz aku dapat rasa kan dia memang cari setiap inci jalan utk kenakan aku.... tp tunang ku x nak dengar..... and sekali lagi maruah ku di cabar.... ooookkk... nak cabar yaaa... finee.... utk hantaran aku akan prepare kan, kuih bahulu satu dulang, kerepek tumpi satu, kuih bakar satu, kuih karipap ke satu...errmm apa lagi... silap2 kuih batang buruk tu pun aku buat hantaran..... but with a very elegent gubahan..... ok tak??... ada style tak??... kerekkk sehhh dgn aku.... bukan nak jadi 'menantu angkat' yg kurang ajar.... tapi kadang2 kesabaran aku betul2 teruji... aku pikir mlm tadi...habis la mood aku mesti lari punya satu hari nie selasa kerja esok ni..... tp sudenly dlm kereta tadi aku teringat satu kes yg aku hadapi juga satu masa dulu...

aku agak presure masa tu and aku need someone to talk... try to kol kawan baik ku (a guy) x dapat, so aku sms dia... sekali sms jawapan "awk tolong jgn kacau tunang saya"...... aku tgk screen hp ku and then aku ckp...apa ke hal perempuan nie..... ooo patutlah dia x leh angkat hp..... aku pikir kalau aku jahat mlm tu sure aku akan reply balik " hello perempuan, kalau i nak kacau tunang u, 8-9 tahun dulu aku dah kacau la siap dah beranak pinak dah.... please la ko baru kenal 2-3 tahun nak kerek dgn aku"...... tapi masa tu aku x reply balik tapi aku terus gelak besar x ingat punya..... coz aku rasa mcmmm.... aku ingat aku yg dah x center rupanya ada perempuan lagi gila dari aku..... hahahaha.....

aku rasa drama 'menantu vs mertua' pun x boleh lawan kisah ku yg lebih byk taktik and dramatik rasanya....
ermmmm terasa nak merayap la.... huhuhu... x de org nak layan...... :(

17 November, 2008

Coret2 weekend ku...

Sabtu... ;p

holaa.... ermm apa nak tulis ya pagi nie?.... ermmm sabtu lepas aku kerja 1/2 day mcm biasa... main pun byk gak cz kerja byk dah setle...hehehe... balik dari ofis, singgah pasar beli brg nak masak sikit...aku rasa mcm dah lama je x masak...hehehe..seminggu duk makan lauk beli nie.... balik rumah masak, makan, t'tidooo depan pc... sedar nak pukul 6 bila wawa kol...tanya pasal drama Farah mlm Jumaat tu cz dia x tgk lagi... lepas sembang in kol tu baru teringat yg Angah nak dtg rumah...tp still x de kol or sms lagi sampai kul berapa minah nie.... sms dia dah sampai mana...dia ckp dah otw.....

Angah sampai sewaktu seblm maghrib. Dia bwkkan reben kecik dgn besar yg aku kirim buatkan Rabu lepas tu.... adeii makk besar nya reben nie.... need to be outer it..... dlm pada lepas Maghrib tu, tanpa plan tanpa ada rancangan awal, kami keluar lepak kedai mamak. Layan angah tgk MU Game kat kedai...hehe gamat kedai tu bila time gol masuk... aku yg x minat bola ni pun boleh terjoin jerit kat situ...x pasal2 je.... dah la buat gila dress up dgn color putih merah, x pernah2...bengong.... aku recyle baju Bukit tinggi tu tp tukar red tudung.... gilos kitornag dua ari tu.... mata tgk bola, mulut borak benda2 lain..... ckp kuat mcm mana pun ari tu, x pe...nak luahkan apa pun bedal ari tu, cz suasana kiri kanan memang bising and ramai orang. so secara x langsung kami blh berborak hal peribadi dlm keadaan yg bingit mcm tu tanpa perlu cari a quiet place... funny kan??... dah la order makan sampai 2 kali kat kedai mamak tu.... kalau campur tgh malam pergi MC'd 24jam lagi...tu dah 3 kali meal kitorang utk satu mlm....gila dasyat.....

Happy 1st Birthday MUFC Malaysia....


Balik rumah x blh rehat terus...sambung gunting reben kecik2 balik...angah tolong gam kat balance kad yg still ada baki x siap lagi ni. dah pagi dah masa nie..mata ku dah x tahan da... masuk tido tinggal kan angah dgn adik ku setlekan the balance...gila kejam tak?? tp memang mata x larat gila ari tu...Sorry angah, alang tido dulu ari tu.. angah pun still nak layan tv lagi kan masa tu, x larat nak tunggu....

Ahad

Bangun agak pagi jugak la mcm time nak pergi kerja walaupun badan letih lagi. tp memandangkan Angah nak pack barang nak balik pagi nie, aku bangun utk buatkan b'fast...sekadar a simple b'fast.... minum2 pagi, sambil sambung borak balik. tgk cita apa ya pagi smlm...ermm oo Cinta Luar Biasa rasanya..pagi2 dah layan movie..hehehee.... Lepas Angah balik, aku mula kemas rumah sikit2 and siapkan diri...nak pergi jumpa tunang ku pulak kat Times Square..... layan tunang ku tgk movie Madagascar, and then pusing2 cari barang hantaran lagi.... lewat ptg really badan ku dah flat..... kaki sengal gila rasanya.... so bertolak la balik...

Sampai rumah lewat ptg, penat pun still x leh nak rehat lagi...sambung kerja2 rumah yg aku pospone nak buat smlm.... basuh kain, lipat, mengemas, menyapu... (tetiba rasa mcm nak promote diri nie...hehehe.. x de maknanya okkkk). bla..bla..bla... mandi, makan lepas tu sambil rehat, sambil tangan still lg buat reben kecik balance... lepas tu gam kan terus..... sambil tgk CSI aku gunting2kan list2 nama, address, and senaraikan nama2 yg perlu di postkan or yg my hand kad2 undangan nie.... tetiba rasa mcm kad nie duk perli2 aku pulakk... wuuaaa penattt.... huhuhu..padan muka, sapa suruh nak kawin....titttt.... tetiba je.... x leh tahan, pukul 11 lebih kemas barang semua, terus zzzzz.....

tp sblm tu, dlm pukul 9 lebih aku dapat news yg Farah di masukkan wad di salah sebuah hospital swasta disini.....kena muntah2. may be keletihan yg amat sgt... semoga Farah cepat sembuh and cepat keluar wad...amin.

ok lah semua, tu je diari ku weekends ni... kita sambung dia lain coretan k... adiosss...

15 November, 2008

Wanita API...

helloo..wahh lately kerap jugak buat entry dlm blog nie..hehee.. i guess it just another alternative for release tension.... it did work jugak la sedikit sebanyak pd ku...hehehe... mlm tadi mlm bergaduh lagi w'upun aku dah try utk elakkan supaya tidak berlaku... so jalan terbaik smlm aku end up the kol cepat bagi mengelakkan aku kena terus darah tinggi lagi.... Berpunca dari benda yg sama... his mum... bla..bla..bla... always came with a same reason.... so boringgg......

**just peringatan utk gurl2 di luar sana... sila elakkan diri anda dari mendapat pasangan yg is call 'anak emak'...tolong la.... Aku pun kalau tahu awal memang nak elakkan, sayangnya dulu dah rapat baru tahu posisi dia.... payah dah nak tarik balik.... rupa2nya lagi payah skrg.... adeiii... nak tak nak, kena telan la jugakkkk.....

ermm malam ni boleh spend time with angah yus... i hope ianya boleh menceriakan sedikit sebanyak mood ku utk minggu nie.... ;p.

just nak share dgn kalian tentang ramalan perangai bintang ku yg telah di emailkan kepada ku smlm oleh salah sorang 'kakak' nie... hehehe... tq puan sriii.... ;p

WANITA API
Sagittarius (23 November -21 Disember)

* Dilahirkan sebagai pemimpin

* Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.

* Seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.

* Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.

* Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi mesra sedih dan terhiris.

* Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.

* Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.

- agak2 korang ada persamaan ke??...padaku...ermmm so much persamaan daaa.....hahaha... nasib la labuuu.... ;)

14 November, 2008

Apa Itu Cintaa????

Apa itu CINTA….

Agak2 apa maksud cinta pada korang semua??... and apa pula maksud kasih sayang??.... hehehe… agak lucu jugak bila memikirkannya kadang2… cz sure akan ada mcm2 persepsi yg keluar mcm2 pandangan yg timbul….. apa2 pun setiap orang punya pandangan dan pendapat masing2…… aku x kan huraikan maksudnya dari kaca mataku sendiri…may be next time la…not at this time…hehehe…. ;)

Tajuk Entry di atas di ambil cz teringat cerita drama bersiri yg tgh di mainkan kat astro prima sekarang yg tajuknya begitu…and I don’t like the name of watak Diana & X Bf dia is Adam…. What a name laaa…….Please la… bg la nama lain pada diorang x boleh ke??.... (ditujukan pada mereka2 yg paham maksudku ini...hehehe)....

Teringat falsafah yg ku pegang mengenai CINTA dalam usia ku linkungan 16-17 tahun dahulu.

“CINTA YANG PERGI DAN KEMBALI SEMULA ADALAH CINTA YANG SEJATI TETAPI CINTA YANG PERGI DAN TIDAK KEMBALI, BERMAKNA CINTA ITU TIDAK PERNAH WUJUD DARI AWAL LAGI”…

pernah dengar ayat-ayat ni??... ni lah word yg aku simpan dlm diari ku sewaktu form 4 and form 5 dulu…. Dulu la…. Skrg aku tak tahu samaada masih relevan or not falsafah ni….. ermmm renung2 kan la….. ;)

**Malam tadi dapat tahu tarikh kumungkinan besar Farah berangkat ke Combodia…. Ermmm sungguh ‘tak kelakar’ ok kak nad…. (pinjam key word zeti..hehee..).

13 November, 2008

HIV Test...adeii...

Heloo...ermmm apa nak coret nie yaa?...hehehe.. kalau nak story.... xtvt mlm tadi..hehee... 3 orang je yg buat kerja mlm tadi...tapi riuh nya...mcm 10 orang...hehehe... kalau campur sblm yus and wan sampai adikku dgn gf dia sempat la tolong start sikit2.... diorang dah bg sepah ruang tamu ku baru yus & wan sampai... so tukar orang pulak.... thanks la angah dgn wan cz sudi buat kerja2 nie dgn ku... wan thanks tolong gak mlm tadi walaupun akak tahu ko x reti nak pintal reben2 tu semua...hehehe.. tpi jasa mu potong bunga dgn playar tu amatlah akak hargai sekali....hehehe.... (wan, have a nice trip in Cruise to Langkawi ya...)

teka tangan sapa ni??...hehehe... ;p

aaaaaaaaaaa nak pergi buat HIV test...huhuhu... x suka jarum...x suka hospital...x suka klinik.... ingat nak balik seremban mlm ni nak buat kejutan (nak antar kad jemputan yg dah aku ambil dari kedai smlm)... alih2 ayah ku yg buat kejutan... tup2 td pg masuk ofis dia kol...ayah dah ada kat ampang nie...haaa??..la orang baru nak turun dia dah sampai sini... may be dia takut aku tukar plan last minit x jadi ambik HIV test so dia awal2 dah turun Ampang nak bwk aku balik Seremban. So nak tak nak x leh lari dah aku...terpaksa la ambik 1/2 day kerja kjp lagi nie..... adeii.... tolongggggggg jarummmm...... huhuhuu.... x sukaaa :(

11 November, 2008

Bukit Tinggi Office Trip - Part 3

Sblm masuk gambar2 part 3 anual dinner... smlm lepas kerja pusing2 kat Jalan TAR and Sogo... beli sikit2 barang hantaran... habis hantaranku angah pilihkan bunga hiasan ala2 hutan sikit...hehehe... adeii..bedal la... Sogo pulak ada sale...save budget ku sikit...alhamdulillah.... Esok Yus akan lepak rumah ku bermalam, utk siap kan sikit2 reben (utk 500 kad tu) and utk gubahan dulang hantaran. (lupa nak mention, angah alas dulang x ckp satu helai la..dapat 6 je smlm, x pasal2 je kena cari lagi).... ermm ada sapa2 nak berkampung rumah ku esok mlm?...hehehe... sila2 la beramai2 blh cepat siap (ke lagi lambat cz borak lebih??...hehehe).... sapa2 nak datang join meh la.. malas nak kol or sms... cz tak buat appoinment awal takut jawapan mengecewakan. Jalan terbaik, sapa free nak buat sekali ramai2 sila2 la dtg...kalau x de pun its ok..... ;) . (mcm entry ku yg lepas2....everything come with an appoinment).

ok meh kita main2 sambung2 gambar

Malam EVEM Anual Dinner 2008 @ Ballroom Convention Center Bukit Tinggi.

My Department... mcm2 fesyen yg keluar..hehehe...

X dapat posing kat depan stage..depan banner kat luar bangunan pun jadi la..hehe..

dah habis makan...dah keluar... posing2 seblm tunggu shutter sampai.. ;p

sempat lagi merayap lepas balik... x reti2 nak balik bilik lagi..hehee..

peace... may be this is my last anual dinner with this company... who knows...right??? ;)

10 November, 2008

Bukit Tinggi Office trip - Part 2

Byk sgt gambar ni nak pilih...hehehe... meh kita main2 gambar part 2. Still at Team Building 1st day...

Posing huru hara with officemate geng masa mula2 sampai

Posing sementara 1st break at Convention Center Bkt Tinggi.

Naik Shutter nak balik ke hotel.

Kat Entrance Bkt Tinggi Resort. (ramai orang kalau ptg2 nie)



Senario suasana di Bukit Tinggi.
Gambar belakang bilik pun ambik tau..hehehe... 1st time dapat bilik hotel kat Grd Floor..betul2 mengadap bukit.

**gambar2 dinner & tour sambung later... hehehe choww ;p


Alhamdulillah...

Alhamdulillah...

Assalamualaikum.... Alhamdulillah segala perancangan di teruskan... cuma majlisku dari satu hari telah di pecahkan kepada 2 hari...ermmm... ada rombakan dan penambahan di sana sini sikit. tapi so far main objektifnya sudah di pastikan oleh semua pihak. Syukur ku kepada-Nya kerana mempermudahkan segala perbincangan tempoh hari... aku pasti akan ada perkara berbangkit kemudian tapi tu malas utk ku pikirkan sekarang. Sekarang yg tahu majlis belah ku selamat berlangsung. Amin.

12hb 12..... menanti dalam debaran....

07 November, 2008

06 November, 2008

Awak Sayang Saya Tak???

Awak Sayang Saya Tak???


Ptg semlm agak boring walaupun balik dari ofis aku singgah di pasar malam. Still rasa mcm kosong.... sms dekwan & zeti ajak lepak2 KRB... just minum teh tarik... borak, gelak2... program tv pun kitorang blh bg komen...bagus betul la...

sampai rumah kul 11pm. ingatkan blh rest... tunang ku kol... sambung diskusi sampai tgh malam... bertekak, baik, gelak..menangis.. gaduh balik... siap selit tazkirah lagi... semua complete dlm satu mlm.... sampai satu tahap aku dah x mampu nak kata2 apa... otakku blur tetiba. Paling tragis bila tetiba masuk soalan serius... awak betul2 sayang saya???... terkedu aku... agak zalim ke aku cz x pernah nak lafaz kan kata2 tu pada tunang sendiri.... penting diri sendiri kah aku bila berkelakuan begitu.... sesungguhnya perkataan tu memang amat berat utk aku ucapkan...seriusly, bukan senang nak keluarkan. ia sesuatu topik yg very subjektif utk di bincangkan cz pada ku sekali dah ucapkan aku dah x boleh tarik balik. Itu prinsip ku... akhirnya mlm tadi, soalan tu berlalu tanpa jawapan yg pasti.......


antara ayat yg aku terima ,malam tadi : kita cuba bertahan dgn segala rintangan yang datang, cuba utk pertahankan rasa sayang kita supaya jangan pudar. please never lost hope and kekal kan api kasih sayang kita. (what a worddd???....dlm dana termenungg....)



sabtu nie pertemuan semua pihak. samaada rancangan mengikut asal, ditangguhkan or DIBATALKAN terus... aku BERSERAH segalanya....I need to go out sabtu nie...kalau duk sensorang tunggu keputusan blh gila rasanya nanti....

errmmm jet ski??... mcm menarik je ibuuu.... ;)

05 November, 2008

Bukit Tinggi Office Trip - Part 1

Rasa nya dah cukup kut 2-3 entry sebelum ni bernada sedih2.... mari kita menghappykan diri sendiri...hehehe.. tgh nak try cari mood ceria balik....hehehe... aku letak gambar2 aku masa ofis trip tempoh hari... Bukit Tinggi - 01hb & 02hb Nov 2008.
LCT System Sdn Bhd - My department. (x ckp lg 2 orang nie.)

gambar x formal tapi x berapa nak menjadi..hehe..

AVEM Group of companies... cari la saya kalau jumpa..hehehe... ;p

Gambar2 di atas masa dlm program team building. Bertempat di Berjaya Convention Center, Bukit Tinggi. Part-2 nanti akan di sambung pic2 masa annual dinner and tour.... ;p

04 November, 2008

2 hari....

2 hari dah berlalu tanpa khabar berita selepas peristiwa bengong ari tu...aku dah x tahu nak buat apa... kepala ku makin lama makin berat... x tahu apa kesudahan drama diri sendiri ni nak setle..... sayu, sedih... x tahu mcm mana nak mengadu pada umi.. x tahu pada sapa aku nak cerita...cz aku sendiri x tahu apa sebenarnya yg sedang berlaku kini.....
terasa diri ni akan di serang migrain soon....

03 November, 2008

Salah aku ke???....

ermmmm... permulaan minggu yg akak stress buatku.. ingatkan pergi trip boleh clear kan minda ni tak...minda lum clear lagi ptg smlm dah dapat news yg menambahkan beban dlm kepala ku. terasa berat sgt kepala ku skrg.

Apa salah ku?.... salah kah aku kalau nak seorang teman yg bertanggungjawap, yg matang, yg stabil.. yg lahir dari keluarga yg erat...yg boleh membimbing...dan aku harap dari dulu lagi aku kalau boleh dapat seorang lelaki yg boleh menjaga ku, bukan aku yg 'menjaga' dia.... yg x byk cakap cz aku dah memang kuat bercerita... yg relax, cz aku jenis yg bersistem. menghormati prinsip2 ku...yg boleh menerima aku seadaanya... salah kah aku atas permintaan nie.... melampau ke permintaan ku ini..... aku x reti nak merungut...aku jenis yg x byk cerita... aku jenis x suka besar2kan perkara membebankan kepala... aku cuba terima seadaannya... aku cuba terima kekurangan dan kelemahannya.... tp apa yg aku dapat..... hanya beban dlm kepala otakku.

Mungkin aku byk dosa dgn kedua ibubapa ku agaknya... sehingga sebagai balasan aku menghadapi krisis demi krisis dgn bakal keluarga mertua ku sehingga kini. sampai bila perkara ini harus berterusan.... sampai bila.... salah aku ke????

seandainya perkahwinan ku ini di di batalkan... adakah aku yg akan di persalahkan setelah hampir 70% persiapan di buat?? apa pula tanggapan keluarga ku??..... aku buntu....