10 February, 2016

Alhamdulilah...Alhamdulilah,,,

Alhamdulillah...Alhamdulillah...
 
Anak ibu dah 5 minggu... News yg sangat-sangat mengujakan bagi Nor dan En suami.. Alhamdulilah... Ibu dan Ayah sabar menanti kelahiran mu lagi 8 bulan...Ameen...

27 January, 2016

Dah Pindah dah... apa yg nak di pack dulu..

Salam...
 
Kurang lagi 2 minggu je nk pindah... tapi pasal Nor x pernah pindah...duk rumah ni dari zaman sekolah...so x  tahu apa nak buat...nak pack yg mana dulu...nk bungkus yg mana...
 
ada yg boleh masuk dlm kotak...ada yg nak kena conterner.... huhuhu... masa ni rasanya guna nya umi ayah...sure diorg tahu nk buat apa dulu.... tapi segan nak Tanya..kang kena bebel free je...hahaha..dah besar2 x tahu buat sendiri...

18 January, 2016

Will Leaving KL Soon...


Sob..sob..sob.. ;(

Will Leaving KL Soon...

Will Leaving the house that I grown...

Will Leaving all my friends...

Will Leaving this Office...

Will Leaving all bad memories...

Will keep all the good memories...



Will start new life....

Will be Setle down at 'Lain negeri'

Will meet new people...

Will start new relationship with new friends..

Will Start New career in new place

Will work at new office...

Hopely everything will be ok..

Hopely everything will be smooth..

Pray for us..

Pray for our future together.


AMEEN.

14 January, 2016

Trip ke Cameron Highlands...

1st Holiday trip kami as family
1st trip in year 2016
Alhamdulilah.... sweet memory for us....
 
Tapi yg peliknya, x byk gambar aku ambik mcm selalu... mungkin sibuk hal suami dgn anak...hehehe... x de gambar penginapan mcm selalu kalau pergi berjalan...x de gambar view mcm selalu.... x de gambar2 makanan selama di atas sana... x de gambar tempat2 yg kami lawati...pelik kan... dah balik baru aku perasan...aku x snap sgt gambar tapi ada la sikit2...lebih pada si kecil ni kut yg excited berjalan dan bershoping...
 
Antara tempat yg kami pergi, Ladang Teh Camerons, dapat minum kat café Ombak Rindu, Lavender Park, Stawbery Park (Guest house kami sebelah ladang stawbery & Sungai, best gila..sejuk...), Pasar Malam Brincang, Kaktus Park (habis si Nana di borongnya pokok kaktus), dapat petik stawbery sendiri...Pasar malam Cameron... Sblm balik singgah pasar harian Cameron...balik kete penuh sampai x de space nak duduk... hehehe...)
 
 
Tempat : Cameron Highlands
Tarikh : 9-10hb Jan 2016
 
 
 


 
 
 
 
 

 

 
 
Terima kasih abg tuk trip nie... Terima Kasih Allah untuk Anugerah terindah ni...Semoga kami kekal selamanya hingga akhir hayat... Ameen..

08 January, 2016

1st day of School....

Tajuknya 1st day of school...tapi entry nya selepas seminggu...hahaha..biasa lah Nor kan suka entry throwback ni...hahaha...ni namanya tgh x de keje kat ofis, baru boleh hupdate blog nie kalau tak memang x sempat dah...
 
Last week, penuh kat wall fb masing2 upload cerita anak naik sekolah, anak hantar sekolah...maklumlah sesi persekolahan 2016 baru je bermula 4hb Jan yg lepas kan..mcm2 story la yg ada.... and tuk diriku sendiri, ni tahun pertama sebagai ibu, and terus dapat rasa pengalaman pertama hantar anak kesekolah tuk hari pertama sessi persekolah....sgt excited...sgt mengujakan.. baru aku rasa kelam kabutnya nak prepared hal2 sekolah anak tuk hari pertama... Tahun nie dia baru daftar masuk formal Tadika, 5 tahun... last year dah mula hantar ke taska bg dia biasakan diri dgn kawan-kawan... so skrg dia x de masalah nk bgn pagi.. x de masalah tuk bersiap.. alhamdulilah.. Icha anak yg baik... Nur Aresya Farhana...Ayah ibu syg kamu, belajar baik-baik ya...semoga cerah masa depan mu Icha...ibu sentiasa doakan yg terbaik buat mu.... 
 

 
pagi : masa nak hantar....senyum sampai telinga je... happy ibu tgk...
 
 
tengahari : masa ambik...ok lah, baju ok lagi..kasut ok lagi...semua masih dlm one piece..hehehe.. tudung je senget sikit, normal la budak2... kategori lulus tuk hari pertama sekolah.
 
  Alhamdulilah... :)
 

26 December, 2015

Belated Birthday Celebrate..Supprise Gift

Posting baling belakang... few weeks back...
 
Serius x pernah lagi dapat surprise dari suami sempena Birthdayku... yg lepas2 pun tak pernah dapat... but this time dapat...Birthday 21hb Dec tahun lepas... tapi oleh kerana kekangan masa keje, after 2 hari baru dapat balik seremban jumpa dia...and guest what?... balik2 sampai je kt rumah ada bunga dgn cokelat atas katil?... apa ko rasa kalau ko di tempat ku.... senyum, ketawa, menangis terharu??...semua perasaan tu ada pada ku dalam satu masa.... bila dah nk tgh malam pulak jumpa kek dalam peti Ais... YaAllah sgt terharu rasanya.... aku x minta lebih, aku x mengharapkan apa-apa tapi cara dia....hurmmm... walaupun dia x bg sendiri...tapi cara dia, tanda ingatan dia tu menunjukkan penghargaan tu sudah buat aku rasa di kasihi....Terima Kasih abg tuk penghargaan ni... walaupun kecik pada abang...tapi besar dah rasanya buat syg..... Syg sgt-sgt menghargai usaha abg... Semoga hubungan kita kekal sampai ke akhir hayat....Ameen... Nor syg Abg...
 
 
 

02 December, 2015

Dapat Suami Dapat Anak...

Assalamualaikum... Holaaa....
 
Kerap lak entry minggu ni erkk...hahahha mesti pelik korang kan?
 
Just nak share serba sikit pasal anakku.... Yup, Nor nikah bukan sahaja dapat seorang suami, alhamdulilah dapat sekali seorang anak perempuan usia 4 tahun. Nur Aresya Farhana namanya... Masa tempoh bertunang lagi dia dah bahasakan diriku 'Ibu' tanpa di suruh... tak sempat nk suruh panggil mama, mummy, mak....dia sendiri yg panggil ibu.
 
Nk kongsikan kisah, bila kali pertama dulu dia telefon Nor, dia terus panggil ibu...'ibu dah makan? ibu buat apa?... x tahu ku nak gambarkan perasaan tu mcmana...rasa kaku, rasa indah sgt bunyinya... rasanya indah sgt perasaan itu. Alhamdulilah..Terima Kasih Ya Allah ko berikan aku nikmat menjadi seorang ibu, walaupun bukan dari Rahim ku. InsyaAllah aku akan berusaha sebaik mungkin tuk menjadi seorang ibu yg baik pada nya...